Tips voor aanschaf van een gebruikte caravan

Een eigen caravan geeft je de ultieme vrijheid om er op uit te trekken wanneer jij dat wilt. Misschien ben je van plan om een caravan te kopen maar weet je niet waar je precies op moet letten. Vinken geeft je graag wat bruikbare tips. In deze blog behandelen we de nodige onderwerpen die komen kijken bij de aanschaf van een gebruikte caravan.

bovag caravan

Koop vertrouwd bij een BOVAG-dealer

Als je op zoek gaat naar een gebruikte caravan, bestaat het gevaar dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en daardoor kan je al snel een keuze maken die in de praktijk toch niet zo goed bij je situatie lijkt te passen. De beste tip is dan ook om een gebruikte caravan te kopen bij een BOVAG aangesloten bedrijf koopt zoals Vinken Campers. Dit geeft  extra zekerheid in de vorm van goede garantievoorwaarden en de mogelijkheid om terug te vallen op een geschillencommissie. Bovendien krijg je altijd een goed advies en mag je er van uit gaan dat je aankoop grondig is geïnspecteerd voordat deze aan je wordt afgeleverd.

Welke zaken bij een gebruikte caravan zijn van belang?

Ga je op zoek naar een gebruikte caravan, let dan in ieder geval op een paar belangrijke zaken die rechtstreeks invloed hebben op het gebruik van je caravan: het gewicht en de kogeldruk zijn daarbij belangrijke criteria. Ben je van plan om een grote, zware of juist een compacte en lichtere caravan aan te schaffen? Check daarbij het maximale trekgewicht van jouw auto. Als je een zwaardere caravan overweegt, dan hoort daar ook een auto bij die meer trekgewicht aan kan. Controleer daarbij ook het verschil tussen het rijklaar gewicht van de caravan en het maximaal toelaatbare gewicht (dat verschil is dus feitelijk het gewicht dat je aan bagage kunt meenemen). Ook de kogeldruk (het verticale en maximale gewicht dat op de trekhaak mag steunen) is een belangrijke factor. Deze vind je op een plaatje bij de trekhaak van jouw auto. De juiste kogeldruk zorgt voor een betere wegligging en meer veiligheid tijdens het rijden. Onze adviseurs vragen altijd naar uw persoonlijke situatie zodat we uitsluitend een gebruikte caravan aanbieden die het beste bij uw wensen en uw auto past.

Hoe moet jouw gebruikte caravan er uit gaan zien?

Zoals gezegd, zijn de mogelijkheden bij de aanschaf van een gebruikte caravan eindeloos. Je hebt de keuze uit verschillende indelingen, voorzieningen en accessoires. Vaak is een gebruikte caravan al voorzien van handige extra’s waarvoor je dus geen extra geld hoeft te betalen. In onze kampeershop vind je overigens alle accessoires die je maar kunt wensen om jouw caravan verder aan te kleden. Let bij je keuze voor een caravan in ieder geval op de gezinssamenstelling. Hoeveel slaapplaatsen zijn er nodig? En hoeveel leefruimte in de caravan vind je belangrijk? Ben je veel buiten en in de voortent dan heb je misschien genoeg aan een kleinere leefruimte. Of vind je het fijn vindt om je ’s avonds binnen terug te kunnen trekken. Denk goed na hoe je de caravan gaat gebruiken. Meer in de zomer of juist in de koelere jaargetijden? De indeling van de caravan ligt vast; denk daar dus goed over na. Qua indeling zijn verder zaken als het aantal slaapplaatsen, de zithoek, de positie van de keuken en de badkamer belangrijke aandachtspunten. Vergeet ook niet de hoeveel en praktische toegankelijkheid van de opbergruimtes te controleren.

Een tweedehands caravan kopen bij Vinken

Wanneer je een tweedehands caravan koopt, kies je het liefst voor maximale zekerheid. Het occasion aanbod bij Vinken bestaat uit caravans die een grondige check hebben gehad op schade en op vocht alvorens ze op het verkoopterrein komen. Hierdoor kunnen wij u met een gerust hart vertellen dat de prijs en kwaliteit van de caravan altijd in verhouding liggen en u niet voor verrassingen komt te staan. De standaard controle is alles volgens de Bovag-norm en daar bovenop krijgt je bij ons ‘de Vinken ervaring’. Wij nodigen u graag uit om u eens voor te laten lichten wat wij allemaal voor u kunnen betekenen en wat wij onder kwaliteit verstaan. Dan kunt u gelijk kennismaken met ons ruime aanbod accessoires (u kunt ook onze webshop raadplegen). Van een fietsendrager, luifel, voortent tot een mover of een reservewiel; we bieden het allemaal aan.  Kom daarom langs bij ons bedrijf in Asten of kijk eerst op de website voor ons aanbod gebruikte caravans.

Laatste nieuws

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op of bel 0493 – 69 61 55

Naar contact