Kampeertips & informatie

Alles wat je moet weten voor een geslaagde kampeervakantie

Ga je kamperen? Op vakantie met de caravan of een stedentrip maken met een camper? Of u wilt rijvaardigheidstraining volgen om ongelukken te voorkomen? Vinken Caravans geeft nuttige tips. Wat komt erbij kijken als je kampeert met kleine kinderen? Kamperen in de Winter? Waar moet ik mijn caravan stallen?

Instructievideo’s

Om optimaal van uw vakantie te genieten is het belangrijk om uw caravan of camper op orde te hebben. Vinken denkt daarom graag met u mee en helpt u met de belangrijke aspecten te controleren alvorens vertrek, dit middels instructievideo’s.

Verplichtingen in Europa

In Europa gelden overal verschillende regels met betrekking tot de verplichtingen die u heeft als u de weg op gaat. BOVAG heeft de meest opvallende regels voor u op een rijtje gezet in een overzicht. Bovendien heeft Vinken een uniek systeem voor de verplichte markeringsstickers voor Spanje, die eenvoudig weer te verwijderen en hergebruiken zijn.

Klik hier voor de Europese regels.

Rijvaardigheidstraining

Het rijden met een aanhangwagen is niet zo eenvoudig. De auto gaat zich anders gedragen, het gewicht is anders en het remmen ook. Daarnaast vergen parkeren en achteruitrijden ook de nodige oefening. Eén intensieve caravantraining met deskundige ANWB-instructeurs en u beheerst de belangrijkste technieken.

Klik hier voor meer informatie.

Tempo 100 ontheffing voor caravans

U kunt een ontheffing verkrijgen om met uw caravan, vouwwagen of aanhanger op de Duitse autobahn en autosnelweg in plaats van de toegestane 80 km/uur, 100 km/uur te mogen rijden. Uw caravan, vouwwagen of aanhanger en het trekkende voertuig dienen dan wel aan een aantal eisen te voldoen. Klik hier om te controleren of uw combinatie in aanmerking komt voor de ontheffing

Indien u opdracht wilt geven, klik dan hier om het opdrachtformulier in te vullen.

Meer mogelijk met rijbewijs B

De verkeerscommissie van het Europees Parlement heeft enige tijd geleden een EU-akkoord voor de Derde Europese Rijbewijsrichtlijn aangenomen.
Deze richtlijn, die in 2013 zal worden ingevoerd, omvat een aantal wijzigingen die voor caravanners met een rijbewijs B bijzonder interessant kunnen zijn.

Tips voor de winter kampeerder

Steeds meer mensen gebruiken de caravan ook voor de wintersport. Het is belangrijk de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u met uw caravan op wintersport gaat. Hier vindt u enkele tips voor het kamperen in de winter.

Caravanstallingen

Indien u thuis niet over de ruimte beschikt om uw caravan te plaatsen is het handig om een goede caravanstalling in de buurt te hebben. Hier vindt u een overzicht van caravanstallingen uit de regio.

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op of bel 0493 – 69 61 55

Naar contact