Tips voor de aanschaf van een gebruikte camper

De verkoop van nieuwe- en gebruikte campers zit het afgelopen jaar flink in de lift. In dit artikel geven we je graag wat nuttige tips als je overweegt een tweedehands camper te kopen. Een camper kopen vergt hoe dan ook een flinke investering en verdient daarom de nodige aandacht. Vinken vertelt u graag waar u op moet letten als u in de markt bent voor een gebruikte camper.

gebruikte camper kopen

Wat zijn belangrijke tips bij aanschaf van een gebruikte camper?

Het grootste voordeel van een tweedehands camper is dat deze goedkoper is in aanschaf dan een nieuwe camper. Bovendien is een gebruikte camper vaak uitgerust met (kostbare) opties waarvoor je bij een nieuwe camper extra moet bijbetalen. Daarentegen is de technische staat van een tweedehands camper moeilijker in te schatten. Als je bij een BOVAG aangesloten bedrijf koopt zoals Vinken Campers, geeft dit extra zekerheid. Denk daarbij aan garantievoorwaarden en de mogelijkheid om terug te vallen op een geschillencommissie.

Een camper is en blijft een kostbaar en gecompliceerd product. Wanneer er achterstallig onderhoud aanwezig is, kunnen de onkosten al snel flink oplopen. Wij raden daarom altijd aan om een camper met BOVAG-garantie aan te schaffen. Overigens is het niet alleen het motorische gedeelte waarmee u risico loopt, met name in de opbouwapparatuur kunnen onkosten ontstaan . Wanneer u bijvoorbeeld problemen krijgt met uw koelkast, boiler of kachel kunnen de reparaties kostbaar zijn. Koopt u een camper met BOVAG garantie, dan zullen deze euvels in de garantieperiode kosteloos  worden hersteld. Ook vochtschade is bij een tweedehands camper een risico, met name bij wat oudere campers. Het occasionaanbod bij Vinken bestaat uit campers die, alvorens ze op het verkoopterrein komen, een algemene check hebben gehad op schade en op vocht. Hierdoor kunnen wij u met een gerust hart vertellen dat u niet voor verrassingen komt te staan. Het aanbod van Vinken betreft zowel inruilcampers als campers die wij voor klanten in verkoopbemiddeling hebben.

Waar moet je op letten bij een gebruikte camper?

Als je een tweedehands camper koopt, vraag dan altijd naar de onderhoudshistorie van de camper. Doe dit niet alleen voor het onderstel, maar vraag ook naar de historie van de opbouw. Controleer de camper verder goed op lekkages. Daarbij is een vochtmeting zeker een aanrader mocht de camper een poos buiten hebben gestaan. Let daarnaast op olielekkages en controleer de werking van de techniek in het interieur en het water-, elektra- en gassysteem. Verder zullen de meeste campers APK-gekeurd zijn, maar vraag hier voor de zekerheid naar. Maak altijd een proefrit met de camper. Kruip achter het stuur en leer jouw mogelijk toekomstige nieuwe camper beter kennen door een flinke proefrit. Belangrijk is om daarbij verschillende soorten situaties uit te proberen. Probeer bijvoorbeeld te parkeren met de camper, pak de snelweg of zoek een smal steegje op. Zo krijg je een beter idee wat de camper doet en hoe hij aanvoelt per situatie.

Benieuwd wat uw (nieuwe) camper per maand kost? Klik hier voor het bereken direct uw maandbedrag.

Op welke kosten moet je rekenen?

Uiteraard heb je naast de aanschafprijs van de gebruikte camper te maken met extra kosten. Denk aan verzekering, wegenbelasting, brandstof en eventuele stallingskosten. Verder zijn aanpassingen als een andere luifel, een fietsendrager en gewenste extra’s als airco en een alarm flinke kostenposten als deze nog niet op de camper aanwezig zijn. Verder heb je natuurlijk het jaarlijkse onderhoud en onvoorziene uitgaven. Als je alle kosten op een rijtje hebt staan, is het wellicht verstandig om (zeker als het je eerste camper betreft!) er eerst eentje te huren. Dat kost uiteraard ook geld maar zou je kunnen zien als een investering in het kopen van de juiste camper. Door écht met een camper te gaan kamperen, ga je ontdekken wat je wel en niet belangrijk vindt. Met de uitgebreide verhuurvloot van Vinken kan je verschillende indelingen en uitvoeringen proberen.

Meer weten over gebruikte campers?

Wil je meer weten over gebruikte campers? Neem dan eens een kijkje op deze site bij het actuele aanbod van gebruikte campers of kom langs in onze showroom om u verder te laten informeren. Onze specialisten helpen u graag bij de aanschaf van een gebruikte camper!

Laatste nieuws

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op of bel 0493 – 69 61 55

Naar contact