Goed voorbereid de stalling in dankzij de tips van Vinken

Nu de zomervakantie is afgelopen en de herfst weer in aantocht is, zullen veel caravans, campers en vouwwagens voor een langere periode in de stalling gaan doorbrengen. Om uw kostbare bezit zo goed mogelijk de winterperiode door te laten komen, geeft het Vinken Service Team in Asten u graag de nodige tips zodat u komend voorjaar niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Handige tips voordat uw caravan de stalling in gaat

Na een lange zomer, is het verstandig om uw vakantiemiddel eens een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zowel de binnen- als de buitenzijde verdienen daarbij uw aandacht. Check alle bergruimtes en maak deze zoveel mogelijk leeg. Werp ook een blik in de koelkast en maak ‘m helemaal schoon en leeg. Zelfs een paar achtergebleven kruimels of voedingsmiddelen zijn al genoeg om allerlei ongedierte aan te trekken. Mocht u thuis geen ruimte hebben om de caravan of camper een uitgebreide schoonmaakbeurt te geven, dan is het voor een aantrekkelijke prijs mogelijk om uw caravan bij ons te laten reinigen. Informatie hierover krijgt u van onze collega’s van het Vinken Service Centrum.

Met onderstaande handige checklist bent u er van verzekerd dat uw caravan of camper er klaar voor is om de komende maanden met een gerust hart in de stalling door te laten brengen:

> Zorg dat het (eventuele) waterreservoir en de toilettank van het spoeltoilet leeg zijn en blaas alle waterleidingen ook leeg;

> Ventilatie van het interieur is belangrijk. Laat daarom de ventilatieopeningen in de vloer vrij en zet een dakluik op de ventilatiestand; zet kastdeuren op een kier en de bankkasten open. De koelkast heeft een speciale ventilatiestand, zet de stoel- en bankkussens rechtop;

> Schakel stroomgebruikers 100% uit door de massaschakelaar (indien aanwezig) te gebruiken;

> Bewaar de gasflessen thuis in een goed geventileerde ruimte. Sluit de (gas)kranen op de gasfles en de hoofdkranen, leeg de watertank, leidingen en de boiler;

> Doe rollo’s en horren omhoog. Dit is nodig om de veren te ontspannen.

Geef uw caravan een onderhoudsbeurt

Indien uw caravan voor langere tijd naar de stalling gaat, dan adviseren wij om de caravan of camper voor het stallen nog een onderhoudsbeurt te geven. Onze technische specialisten hanteren een uitgebreide checklist die betrekking heeft op zaken waar je op moet letten indien een caravan voor lange tijd niet wordt gebruikt. Zo worden alle vloeistoffen gecontroleerd op hoeveelheid en kwaliteiten  wordt de bandenspanning verhoogd om ‘vierkante’ banden zo veel mogelijk te voorkomen zijn. Zo kunt u uw caravan voor een lange tijd stallen zonder dat u in het voorjaar voor onaangename verrassingen komt te staan.

Laat eventuele mankementen voor de winter door Vinken professioneel repareren

De onderhoudsbeurt geeft de grootste kans om eventuele gebreken tijdig te constateren. Mochten we zaken vinden die aandacht vereisen, dan kunnen we een vrijblijvende offerte uitbrengen om deze voor u op te lossen. Zo voorkomt u eventuele levertijden van onderdelen of lange wachttijden in de werkplaats in het voorjaar en kunt u volgend jaar gelijk weer met uw caravan op pad!

Samen met u zorgen wij er graag voor dat uw caravan optimaal is voorbereid op de lange winterstalling. Neem gelijk contact met ons op en maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt voor uw caravan.

Laatste nieuws

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op of bel 0493 – 69 61 55

Naar contact