Uw caravan stallen? Plan dan nu een onderhoudsbeurt

Het najaar is gestart en dat is voor velen het moment om de caravan weer naar de stalling te brengen. Wist u dat nu een onderhoudsbeurt aan uw caravan uit laten voeren in het voorjaar de nodige voordelen oplevert? Met een onderhoudsbeurt voor uw caravan bij het Vinken Service Centrum in Asten gaat uw kostbare bezit perfect geprepareerd de stalling in. Zo zorgt u ervoor dat uw caravan het volgende seizoen direct startklaar is!

 

onderhoud vinken

Laat uw caravan dit najaar onderhouden door het Vinken Service Centrum

Indien u van plan bent om dit najaar uw caravan voor langere tijd naar de stalling te brengen, dan is er veel voor te zeggen om de caravan voor het stallen nog een goede onderhoudsbeurt te geven. Onze technische specialisten weten als geen ander waar ze op moeten letten indien een caravan voor lange tijd niet wordt gebruikt. Zo worden alle vloeistoffen gecontroleerd op hoeveelheid en kwaliteit, wordt de bandenspanning verhoogd om ‘vierkante’ banden zo veel mogelijk te voorkomen en werken wij een complete checklist af met punten die verder van belang zijn. Zo kunt u met een gerust hart uw caravan voor een lange tijd stallen zonder dat u in het voorjaar voor onaangename verrassingen komt te staan.

Gebreken? Laat ze voor de winter door Vinken professioneel repareren

Tijdens een onderhoudsbeurt is de kans het grootst dat we eventuele gebreken tijdig constateren. Mocht dat het geval zijn, dan kunnen we een vrijblijvende offerte uitbrengen om dit voor u op te lossen. Zo voorkomt u eventuele levertijden van onderdelen of lange wachttijden in de werkplaats in het voorjaar en kunt u volgend jaar gelijk weer met uw caravan op pad!

Tips van Vinken om uw caravan goed te stallen

Naast een grondige onderhoudsbeurt, is het verstandig om de caravan zowel aan de binnen- als de buitenzijde schoon te stallen. Controleer alle bergruimtes (vergeet de koelkast niet!) en verwijder bederfelijke waar. Achtergebleven kruimels en voedingsmiddelen kunnen immers ongedierte aantrekken, ook als voedingswaren in blik of plastic zakken zijn verpakt. Heeft u thuis niet de ruimte of de tijd om uw caravan te wassen en schoon te maken? Voor een aantrekkelijke prijs is het mogelijk om uw caravan bij ons te laten wassen.

keuring vinken

Het Vinken Service Centrum helpt u graag met de volgende aandachtspunten

> Bewaar de gasflessen thuis in een goed geventileerde ruimte. Sluit de (gas)kranen op de gasfles en de hoofdkranen, leeg de watertank, leidingen en de boiler;
> Leeg het (eventuele) waterreservoir, de toilettank van het spoeltoilet en blaas alle waterleidingen leeg;
> Zorg dat het interieur goed kan ventileren. Laat daarom de ventilatieopeningen in de vloer vrij en zet een dakluik op de ventilatiestand;
> Zet kastdeuren op een kier en de bankkasten open. De koelkast heeft een speciale ventilatiestand, zet de stoel- en bankkussens rechtop;
> Doe rollo’s en horren omhoog. Dit is nodig om de veren te ontspannen;
> Schakel gebruikers 100% uit door de massaschakelaar (indien aanwezig) te gebruiken.

Kortom, zorg dat uw caravan optimaal is voorbereid op de lange winterstalling. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt voor uw caravan.

Laatste nieuws

Vragen of advies nodig?

Neem contact met ons op of bel 0493 – 69 61 55

Naar contact